3. zápasy štvrťfinále play off hokejovej extraligy

03.03.2008 Celý región

HK Aquacity ŠKP Poprad - HC Košice 3:5 (0:0, 1:3, 2:2) - stav série 0:3
Góly: 38. Martin Segľa (Marcel Haščák). 52. Buc (A. Kroták), 58. Jabrocký (Dora, Halaj) - 22. Kmiť (Rudolf Huna, Jenčík), 36. Weissmann (S. Gron, Michel Miklík), 36. P. Bartoš (Špilár, Juraj Faith), 47. Juraj Faith (P. Bartoš, M. Šterbák), 60. Michel Miklík
vylúčení: 5:8 na 2 min
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc, Jonák - Novák, Müllner
4460 divákov

S náskokom dvoch víťazstiev v sérii pricestovali "železiari" na ďalšie dve stretnutia play off pod Vysoké Tatry. K úspechu postupu majú síce bližšie, ale ani domáci nie sú bez šancí, aj keď ostatný - finálový zápas s nimi by sa podľa pravidiel hral v košickej Steel Aréne... Od úvodného buly nabrali súperi správny rytmus hry, pustili sa do seba ako sršne, preto mal zápas aj správny hokejový náboj. Diváci i napriek poslednej vysokej prehre kamzíkov v Košiciach, prišli povzbudiť svojich miláčikov a videli aj kvalitný hokej, v ktorom sa sústavne do akcií zapájali obaja gólmani. Najmä vďaka ich bravúrnym zákrokom v prvom dejstve gól nepadol. Ten zaznamenali až v polovici 22. min druhého dejstva hostia, keď po ideálnych pasoch Jenčíka a Hunu otvoril skóre zápasu pred Šimonovičom stojaci Kmiť. Poprad zvýšil obrátky, ale hostia nebezpečnými protiútokmi nekompromisne kontrovali. V 31. min pri ľavej žŕdke stojaci Lapšanský nedokázal zasunúť puk vedľa Lipovského a vyrovnať. Potom nezakončil sólový útok pre zmenu košický Jenčík. Hostia nepoľavili v úsilí a na začiatku 36. min nielen zvýšili, ale po 20 sekundách viedli už 3:0! Pochlapili sa aj domáci, ktorí po 48 sekundách znížili na 1:3. Smola bola na hokejkách kamzíkov, ktorí v úvodných sekundách záverečného dejstva pred vypredanou arénou nedokázali v presilovke, ale ani vzápätí po nej, dať kontaktný gól. Na druhej strane šesť sekúnd stačilo hosťom, aby využili vylúčenie Turoňa na zvýšenie 4:1! Podobnú situáciu využili po 13 sekundách domáci na druhý gól pri vylúčení Košičana Moceka. Dali aj tretí kontaktný gól Jabrockým 58. min. Pri power-play domácich však spečatil skóre do prázdnej brány Miklík a definitívne tak pochoval nádeje Popradu na vyrovnanie.

František Hossa, tréner Popradu: "Bolo to naozaj dobré stretnutie, v ktorom sa v niektorých momentoch prejavila väčšia skúsenosť hostí. Hrali sme už tretí zápas iba na tri útoky, čo sa v mnohých pasážach stretnutia prejavilo hlavne v nepremieňaní ťažko vypracovaných šancí. Oceňujem to, že sa náš tím ani za stavu l:4 nepoložil, škoda však šancí za stavu 2:4 a 3:4, ktoré sme nepremenili a nedokázali tak zdramatizovať zápas viac. "
Anton Tomko, asistent trénera Košíc: "Bolo to v poradí už tretie dramatické stretnutie. Hral sa rýchly, bojovný hokej do konca zápasu. Išli sme do vedenia 4:1, domáci nás v poslednej tretine pritlačili, vytvorili si celý rad šancí a poriadne nás prestrieľali. Aj preto nás teší, že sme napokon zvíťazili. Mohlo sa rozhodnúť aj skôr, keby Špilár v oslabení dal gól. Vydržali sme však víťazného konca a to je dôležité. "
(TASR)

MsHK Žilina - Slovan Bratislava 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) - stav série 0:3
Góly: 26. R. Tvrdoň (Pokrivčák, Pulpán) - 7. Kuľha (Lažo, Hujsa), 20. Uram (Döme, Kapuš)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: Kropáč (Slovan) na 5 min + DKZ za bodnutie
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: R. Lauff, Ország - Valach, Gašparík
2113 divákov
 

Vyberte región